Waarmee maak je speelgoed schoon?

Omdat onze kleine lieverds helaas dagelijks wel iets in hun mond stoppen is het regelmatig schoonmaken erg belangrijk. Maar waarmee maak je speelgoed schoon?

Virussen

Laten we beginnen waarom het belangrijk is om het speelgoed geregeld schoon te maken. Virussen zoals het verkoudheidsvirus kunnen tussen de 10 en 24 uur overleven op plastic. Wat betekent dat bacteriën van jou of van een ander kindje kunnen achterblijven op het speelgoed. Hygiëne is dus extra belangrijk bij kleine kinderen die nog veel dingen in hun mond stoppen.

Manieren van schoonmaken

Wat zijn de mogelijkheden om speelgoed schoon te maken? Op knuffels staat vaak aangegeven hoe heet het speelgoed gewassen mag worden dus dat kan je handhaven. Plastic klein speelgoed (zonder batterijen) zoals duplo etc. kan je in een kussensloop doen en op 40 graden in de wasmachine meewassen. Een sopje maken met wat biologisch schoonmaakmiddel en dan al het kleine speelgoed afsoppen kan ook maar dat vergt wat meer tijd.

Natuurlijke speelgoedreiniger

Omdat je niet elke dag de tijd hebt om dingen schoon te maken is een speelgoed & oppervlakte reiniger handig om tussendoor te gebruiken. De spray van Attitude is ideaal om snel speelgoed schoon te maken. Na een speeldate met andere kindjes bijvoorbeeld of als je kindje verkouden is.

Je sprayt het speelgoed in en neemt het met een schone doek af. Naspoelen is niet nodig. Alle producten van Attitude zijn niet getest op dieren, hebben het ECOLOGO (minder schade aan het milieu) en bevatten geen schadelijke stoffen. Ideaal om speelgoed op een veilige en natuurlijke manier te reinigen.

Heb jij nog tips om speelgoed schoon te maken?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.