Waarom duurzaam?

Elke ouder heeft het beste met zijn kind voor, maar het is niet altijd duidelijk wat dat is. Als kersverse ouder komen er een hoop keuzes aan producten op je af. Waar doe je goed aan, voor zowel je baby als voor de wereld?

Leave Love Behind vindt het belangrijk dat de verzorgingsproducten en kleding niet alleen goed zijn voor het kindje, maar ook voor de planeet. Daarom zijn alle producten in de webshop gericht op duurzaamheid. Op deze manier zorgen we goed voor de kleinste liefde van ons leven en voor de generaties die daarna nog mogen komen. 

 

Direct door naar onze duurzame babyproducten.

 

 

 

Duurzame babyproducten van Leave Love Behind

Wil je weten aan welke keurmerken en voorwaarden de duurzame babyproducten van Leave Love Behind allemaal voldoen? Hieronder vind je een uitgebreid overzicht: 

GOTS 

Het GOTS certificaat is een internationale standaard voor biologische kleding en textiel. GOTS gaat uit van 100% biologische grondstof en kleding/ textiel met dit keurmerk moeten voor minstens 70% uit biologische vezels bestaan. Door de hele keten wordt voldaan aan de strenge standaard voor biologisch textiel. Deze wereldwijde standaard voorziet onder meer in gebruik van milieuvriendelijke chemicaliën en waterzuivering bij de fabrieken. De GOTS certificering vereist daarnaast de naleving van sociale criteria bij de katoenteelt en de verwerking tot stof.

De BINKI hydrofiele doeken, rompers en boxpakjes hebben dit certificaat. Dit zijn dus twee vliegen in een klap: je kindje is blij en jij hebt een waanzinnig goed gevoel bij de aankoop van dit product. Kijk bij de Boxpakjes & rompers voor een overzicht.

ECOLOGO

Het Canadese merk Attitude is vooruitstrevend in hun manier van producten ontwikkelen. Het volledige aanbod is gemaakt van hypoallergene en natuurlijke ingrediënten die de minste invloed hebben op de wereld. Care free ingrediënten noemen ze het ook; producten die je zonder zorgen kan gebruiken. Attitude heeft ook het ECOLOGO wat aan consumenten laat zien welke producten minder schadelijk zijn voor het milieu. Verder zijn ze niet getest op dieren en volledig vegan. Deze producten krijgen dus ook het PETA certificaat. Bekijk de producten van Attitude: Verzorging

BPA-vrije producten 

Bisfenol A (BPA) is een chemische stof die door de industrie wordt geproduceerd. Het wordt gebruikt om verschillende soorten kunststof te maken zoals polycarbonaat (PC), plastic en epoxyhars (coating). Er bestaat al lange tijd discussie over de mogelijke gezondheidsrisico’s van BPA. Als je te veel BPA binnenkrijgt, is het schadelijk voor de lever, de nieren en voor de vruchtbaarheid. Ook kan BPA mogelijk het immuunsysteem van de ongeboren vrucht of jonge kinderen schaden. Hierdoor hebben zij meer kans om voedingsintolerantie te ontwikkelen en kunnen ze gevoeliger voor infectieziekten worden.

Bekijk onze BPA-vrije producten: Vrolijk aardbei slabbetje 100% BPA vrij van siliconen en Baby oefenlepel.

Hevea en FSC

Hevea is het merk achter de natuurrubber producten. Natuurrubber is afkomstig van bomen, in plaats van synthetische rubber gemaakt van olie. Het gebruik van deze rubbersoort werkt tegen klimaatverandering door het aantal bomen te vergroten en het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen. Daarnaast is al het verpakkingsmateriaal van dit merk FSC-gecertificeerd. Het FSC-handelsmerk op papier is een garantie dat het papier (of hout) uit een verantwoord beheerd bos komt dat ontbossing en aantasting helpt voorkomen. Bekijk onze natuurrubber bijtbeer: Bijtring van 100% natuurrubber