Groene voornemens 2024

Als allereerst wens ik jullie een fantastisch 2024 met veel liefde en gezondheid. In deze periode komen de goede voornemens weer om de hoek kijken en zelf heb ik er natuurlijk ook een paar. Voornamelijk mijn duurzame pad verder volgen en uitbreiden.

"Duurzaam" zijn is geen voornemen wat je kan afvinken maar je kan steeds meer stappen zetten in de juiste richting met kleine aanpassingen.

Voor ouders die 'Groene voornemens' hebben en bewustere keuzes willen maken voor zichzelf en voor hun kleine heb ik 5 tips met kleine groene aanpassingen.

Tip 1

Gebruik je voor jezelf en voor je kleine nog steeds plastic wattenstaafjes? Verwissel die dan voor plasticvrije wattenstaafjes die afbreekbaar zijn. Dit zelfde geldt voor een tandenborstel.

Wist je dat wattenstaafjes in de top 10 van gevonden voorwerpen op Europese stranden staat? Vanaf 3 juli 2021 zijn plastic ‘single use’ producten gelukkig verboden maar wacht daar niet op en kies nu al voor duurzamere opties. 

 

Tip 2

Schaf zo min mogelijk plastic producten aan door te kijken of er alternatieven zijn. Een borsteltje voor je baby.. waarom geen houten borstel met zacht geitenhaar i.p.v. plastic. Een spons voor je kleine waarom geen spons gemaakt van bamboe? Plasticvrij speelgoed kijk eens naar deze houten of siliconen stapeltorens. Heb je iets nodig voor je baby kijk eerst even of er een plasticvrij alternatief is. 

 

Geïnteresseerd waarom het ook voor de gezondheid van je baby belangrijk is om zo min mogelijk plastic te gebruiken lees je in deze blog.

Houten babyborstel en bamboe spons

Tip 3

Naast kleding koop je als ouders veel rompers en hydrofiele doeken voor je kleine. Kijk eens naar rompers en hydrofiele doeken gemaakt van biologisch katoen met het GOTS- keurmerk. Ze zijn zacht voor de huid van je baby omdat bij de teelt geen milieuschadelijke kunstmatige meststoffen en pesticiden worden gebruikt. Heeft je kleine een gevoelige huid wordt ook zeker het dragen van biologisch katoen op de huid aangeraden.

 

Tip 4

Kijk eens kritisch naar de verzorgingsproducten van jezelf en die van je kleine. Waarschijnlijk staat je badkamer vol met plastic flessen terwijl er tegenwoordig zat shampoobars, zepen etc. zonder verpakking verkrijgbaar zijn. 

De verpakkingsvrije producten van Nature Bar zijn bijvoorbeeld geschikt voor zowel moeder als kind. Dit vanwege de milde natuurlijke ingrediënten. Hierdoor heb je minder plastic in je badkamer en heb zowel jij als je kleine een heerlijk verzorgde huid zonder schadelijke stoffen. 

Tip 5

Koop tweedehands kleding voor je kindje. Steeds nieuwe kleding kopen is een dure grap en zeker als je dan ook nog duurzame kinderkleding wil aanschaffen. Kijk daarom voor leuke outfits op Marktplaats, Facebook Marketplace, Vinted en op Instagram via #kastjevan. Er is enorm veel leuke kleding tweedehands verkrijgbaar wat naast duurzamer is ook scheelt in de portemonnee. 

 

Kleine aanpassingen zijn in mijn ogen de start voor een groen voornemen en uiteindelijk een groener leven. Niemand doet het perfect maar door klein te beginnen leer je op een andere manier te kijken naar producten en ben je al snel bewuster van je keuzes. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.