• Duurzame babyproducten
  • Minder plastic
  • Natuurlijke verzorgingsproducten
  • Gratis inpakservice
Home » Blog » Liever geen plastic voor je baby!

Liever geen plastic voor je baby!

Waarom wil je liever geen plastic voor je baby? Misschien heb je dit artikel van de NOS (Baby’s krijgen microplastics binnen) wel gelezen en het maakte in mijn omgeving nogal wat los. Baby’s die door het drinken uit flesjes ongemerkt miljoenen deeltjes microplastic doorslikken is schokkend. Dit gebeurd als plastic producten met heet water worden gesteriliseerd of dat er voeding met heet water wordt bereid. 

 

En plastic babylepels en bordjes?

Voor kleintjes die de eerste hapjes krijgen is het ook een goed idee om te kijken wat ze dagelijks in hun mondje steken. Je lekkere eten wat heet/warm op een plastic bordje opgediend wordt en daarna met een plastic lepel in het mondje verdwijnt. De warmte van het eten zorgt ervoor dat het plastic opwarmt en mogelijk chemische stoffen afgeeft. Ook eten opwarmen in de magnetron bijvoorbeeld zorgt ervoor dat de chemische stoffen (ftalaten) vrij komen. Helaas zelfs bij plastic waarbij staat: BPA-vrij.

Wat is het alternatief?

Geen plastic dat mag duidelijk zijn maar je hebt tegenwoordig zat andere opties. Bamboe, onbewerkt hout, rvs, glas en (BPA-vrije) siliconen bijvoorbeeld. Siliconen is vooral voor baby’s ideaal gezien siliconen zacht is voor een babymondje. Als ze al wat ouder worden en zelf leren eten is een stevigere variant babylepel zoals hout of bamboe weer perfect.

Wil je je huidige plastic baby producten niet meteen weggooien zorg er dan voor dat het eten eerst een beetje afgekoeld is voordat je het in een plastic bakje doet. Hetzelfde geld voor een lepel. Wat wel een belangrijke reminder is is dat een vaatwasser flink warm wordt dus helaas ook daardoor stoffen vrij kunnen komen.

Leuke plasticvrije cadeautip

Nou is Sinterklaas en Kerst een mooi moment om je kleine te verblijden met een plasticvrij eetservies! Zoals deze leuke bamboe setjes of deze babylepel met bamboe en siliconen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.