Tips voor een duurzame peuter verjaardag

Onze ondertussen niet zo kleine Livia is 2 jaar geworden. In acht nemend met de maatregelen hebben we het gevierd en ze is weer enorm verwend. Ik heb geprobeerd voor haar verjaardag zo duurzaam mogelijke keuzes te maken en daarom deze blog met tips voor een duurzame peuter verjaardag.

Tip 1: Taarttopper

Hoe leuk zijn die taarttoppers met ‘One’ of 'first birthday' etc. Maar in feite kan je ze dan maar 1x gebruiken en kunnen ze daarna weg. Voor Livia’s verjaardag heb ik een houten taarttopper laten maken met 'Happy Birthday Livia' die dus voortaan elk jaar op haar taart kan staan. Ik vind het ook erg leuk dat alle toekomstige verjaardagsfoto's dan deze taarttopper hebben.

 

Tip 2: Versiering

Koop geen plastic slingers die snel lelijk worden en dan in de prullenbak eindigen. Er zijn genoeg andere duurzamere materialen waarvan slingers gemaakt kunnen worden. Zelf ben ik niet zo handig maar je kan bijvoorbeeld je eigen slingers haken. Deze gehaakte slingers (door mijn schoonmoeder gemaakt) zijn echt prachtig en blijven heel lang mooi. Ook heb je online veel DIY met tips hoe je van reststoffen slingers maakt. 

Letterslingers ken je waarschijnlijk wel en die zijn perfect als duurzame slingers. Met deze in huis heb je letterlijk voor elke verjaardag of feest een passende tekst.

Tip 3: Praktische cadeaus

Iedereen doet super erg zijn best om jouw kleine te verrassen en dat is zeker lief. Je kan ze natuurlijk een beetje sturen door een lijstje.nl te maken en na te denken wat je kleine nog nodig heeft naast speelgoed. Bijvoorbeeld een mooi eetsetje/ babybestek, siliconen ijsvormen of een leuk boekje om de eerste brabbels op te schrijven. Dingen die leuk zijn om te geven en ook echt praktisch en ook nog eens duurzaam zijn.

 

Dit mooie eetset met neutrale kleuren heeft de mogelijkheid om de tuit van de beker af te halen. Op deze leeftijd kan je kleine leren zelf uit een normale beker te drinken en is deze set een praktisch en stijlvol cadeau. Deze eetstet is gemaakt van organisch bamboe en kan in de vaatwasser.

Tip 4: Outfit

Hoe leuk zijn die outfits van kinderen met '1 of 2 jaar' erop. Maar net als met de taarttopper is de kans dat je die outfit vaak draagt erg klein. Kies daarom voor een leuke feestoutfit die je kindje gewoon vaker aan kan en pimp de outfit bijvoorbeeld met deze leuke feestkroon. De kroon komt met diverse cijfers zodat je dus elk jaar een ander cijfer op je verjaardagskroon kan zetten.  Ik was helaas te laat met bestellen maar volgend jaar zal ik zeker zorgen dat Livia zo een leuke kroon heeft.

 

Livia had nu een schattig shirt aan met een konijntje (haar lievelingsdier) en die kan ze hierna gewoon nog steeds prima aan. Het rokje is geleend van een vriendin met een wat ouder dochtertje. 

Het was een geslaagd feestje en Livia heeft het enorm naar haar zin gehad!

Heb jij nog tips voor een duurzamere peuter verjaardag?


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.