Het mooie merk BiNKi

Het Nederlandse merk BiNKi was een van de eerste merken de ik toevoegde aan de webshop. Waarom? Vanwege hun unieke sluiting en kijk op duurzaamheid die uitstekend past bij Leave Love Behind. Vandaar deze blog om dit mooie merk even goed in de spotlight te zetten!

 

BiNKi

BiNKi is geboren uit de wens om meer bij te dragen aan de wereld. En wat een goed idee om onze nieuwe generatie te laten opgroeien met duurzame en eerlijke babykleding. BiNKi maakt enorm leuke rompers, boxpakjes en babykleding allemaal gemaakt vanuit deze ambitie.

BiNKi rompers

Organisch katoen

Het katoen wat gebruikt wordt voor deze mooie babykleding is 100% organisch katoen. Dit betekent dat het geteeld is zonder chemische meststoffen, pesticiden en insecticiden. Voor de boeren die deze katoen verbouwen betekent dit ook minder blootstelling aan chemicaliën. Niet alleen is de babykleding gemaakt van biologisch katoen ook is de kleding GOTS-gecertificeerd

De GOTS certificering vereist daarnaast de naleving van sociale criteria bij de katoenteelt en de verwerking tot stof. Dat gaat om zaken als minimumloon, een verbod op kinderarbeid en een veilige en hygiënische werkomgeving.

 

Organisch katoenen rompers

Zachtere stof

Naast het feit dat je deze babykleding met een goed gevoel kan dragen is organisch katoen ook zachter en meer luchtdoorlatend dan normaal katoen. Daarnaast zijn er geen schadelijke chemicaliën gebruikt tijdens het verwerken van het katoen waardoor het extra geschikt is voor gevoelige babyhuidjes.

 

Stille sluiting

Het tweede voordeel van dit mooie merk is de unieke stille sluiting. 

I.p.v. kleine drukknoopjes is de stille sluiting gemaakt van microvezels die in elkaar haken als je er met je hand zachtjes overheen aait. Dit is voor nieuwe ouders echt een aanrader en ik heb al veel leuke reacties mogen ontvangen.

De stille sluiting zorgt ervoor dat je je kleine stressvrij kan verschonen (zie filmpje). 's Nachts geen gepriegel meer met de drukknoopjes en moeiteloos omkleden zonder de overslagromper over het hoofdje te hoeven trekken.

Ook zo fan van dit mooie merk? Kijk hier voor de mooie rompers en kraamcadeaus en hier voor de overige duurzame babykleding van BiNKi. 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.