Tips voor het kiezen van een kraamcadeau

Het is altijd lastig om een origineel kraamcadeau of babyshowercadeau te vinden gezien er een enorm groot aanbod is. Daarom heb ik drie tips die ik altijd hanteer bij mijn kraamcadeaus of die ik zelf erg leuk vond om te krijgen.  

 

Tip 1: Naam van de baby

Hoe leuk is het als de naam van de baby in het kraamcadeau verwerkt is!

Ik heb bijvoorbeeld een naamslinger mogen uitkiezen van KiddyColors die handgemaakt wordt door vrouwen in Thailand onder goede werkomstandigheden en met een eerlijk salaris. Hierdoor wordt de slinger alleen nog maar mooier vind ik. Erg leuk voor boven de commode of boven het bedje van je kleintje en persoonlijker dan de naam van je newborn kan bijna niet.

Je hebt ook mooie bewaardozen van hout of van glas die heel mooi bewerkt kunnen worden met de naam van de kleine. 

Tips voor het kiezen van een kraamcadeau

Tip 2: Praktisch

Help de kersverse ouders een handje met producten die de gebruikelijke newborn struggles iets verlichten. Een voorbeeld hiervan is dit duurzame kraamcadeau uit mijn eigen webshop. Hij bevat onder andere een overslagromper zonder drukknopen. Ik merkte tijdens mijn kraamtijd hoe vaak je een romper moet wisselen. Dan is het fijn om een overslagromper te hebben die niet over het hoofdje van de baby getrokken hoeft te worden. Ik heb meerdere reacties gehad van mama’s die zeiden dat het rompertje echt uitstekend werkt in de kraamtijd.

Daarnaast zit er ook in dit kraamcadeau een persoonlijke touch door de kleur romper (roze, blauw of grijs) en een mooie bijpassende bijtring te kiezen. Een handgeschreven eco kaartje met een persoonlijke boodschap maakt het natuurlijk helemaal af.

Duurzaam kraamcadeau
Overslagromper zonder drukknopen

Tip 3: Op de groei

Tijdens je zwangerschap vliegen de lijstjes met benodigdheden je om de oren. En gezien je geen ervaring hebt schaf je eigenlijk grotendeels die spullen ook aan. Wat betekent dat je al heel veel babyspullen in huis hebt.

Dan is het leuk als je cadeaus krijgt voor na de newbornfase zoals; slabbetjes, bijtspeelgoed, badspeeltjes,baby lepeltjes etc. Dit zijn de dingen die je namelijk zelf niet hebt aangeschaft en zijn in de toekomst wel nodig. Voor leuke duurzame spullen voor na de newbornfase klik hier.

 

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen smaak en voorkeur en dat maakt het juist zo leuk om op zoek te gaan naar het perfecte cadeau. In mijn ervaring was elk cadeau extra leuk zolang je merkte dat de gever echt zijn best heeft gedaan en dat is in mijn ogen het belangrijkst.

Heb jij nog leuke tips voor een babyshower- of kraamcadeau?


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.