Zijn duurzame babyproducten altijd duurder?

Zijn duurzame babyspullen altijd duurder? Een goede vraag en soms kan het ook zo zijn. Wat is daar de reden van?

Blijft biologisch katoen langer mooi?

Een schattige biologisch katoenen rompertje is inderdaad duurder dan een normale katoenen romper. Dit omdat hij geproduceerd is onder strenge milieueisen en een verbod op kinderarbeid hebben (GOTS). Omdat biologisch katoen niet behandeld is door pesticiden en chemische stoffen is de stof zachter gebleven en gaat langer mee. En laten we eerlijk zijn rompers was je eigenlijk het meest dan is het wel zo belangrijk dat de romper mooi blijft. Duurder in de aanschaf maar wel langer zacht en mooi.

 

2 in 1

Als je de natuurlijke babyproducten van Attitude vergelijkt met een ‘normale’ babywasgel is die inderdaad iets duurder. Dat komt omdat er geen goedkope schadelijke conserveermiddelen en sulfaten in zitten. Het merk probeert daarnaast zo CO2 neutraal mogelijk te werken. Maar als je kijkt naar het gebruik heb je maar heel weinig van de wasgel nodig. Daarnaast zijn de producten vaak 2 in 1 dus wasgel en shampoo in één. In hoeverre zijn ze dan eigenlijk nog duurder?

 

Fairmade

De fairmade babyslofjes worden in Nepal gemaakt door vrouwen onder goede werkomstandigheden zoals werktijden en lonen. Sinds ze de fairtrade werkwijze hanteren zijn de werkomstandigheden enorm verbeterd. Warme baby voetjes en een goed gevoel van je aankoop.

 

Dus is duurzaam altijd duur? Nee niet altijd en als het net wel die paar euro duurder is zit daar een hele waardevolle reden achter.

 

Liefs Mareike


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.